ostovaar.ir

کد خبر : ۱۴۰۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۵ - 31 July 2020
مربای بالنگ یکی از مربا های خوش رنگ و خوشمزه است که عطر و طعم بی نظیری دارد. برای درست کردن مربای بالنگ به شکل گل رز بهتر است از بالنگ تازه استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیهمربای بالنگ به شکل گل

بالنگ3 عدد(1.6 - 1.5 کیلوگرم)
شکر1.5 کیلوگرم
آب700 میلی لیتر
جوهر لیمو1/2 قاشق مرباخوری

مراحل آماده سازی و طبخ مربای بالنگ

  1. بالنگ را از وسط دو نیم کنید و با چاقو قسمت داخلی و هسته آن را در آورید. از یک طرف با چاقو گوشت و پوست بالنگ را نازک برش دهید.
  2. بالنگ های برش خورده را از یک طرف لوله کنید تا به شکل گل در آیند و با نخ و سوزن به هم وصل کنید تا گل ها باز نشوند.
  3. بالنگ ها را با مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید. پس از 5 دقیقه جوشیدن، آب آنها را عوض کنید و دوباره با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. 4-3 بار آب را عوض کنید تا تلخی بالنگ گرفته شود.
  4. پس از اینکه تلخی بالنگ گرفته شد، به مدت 2:30-2 ساعت بپزید، طوری که بین دو انگشت نرم باشند.
  5. بالنگ های پخته و تلخی گرفته را به مدت 2 ساعت در آب سرد بگذارید. سپس از آب در آورده، به آرامی فشار دهید تا آب آنها گرفته شود.
  6. شکر و آب را مخلوط کرده، روی حرارت متوسط قرار دهید و گاهی هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود و شربت قوام آید(دیواره های قابلمه را با برس مرطوب کنید).
  7. جوهر لیمو را داخل 1 قاشق سوپخوری آب حل کنید و به شربت بیافزایید.
  8. بالنگ ها را داخل شربت بریزید و حرارت را کم کنید، تا حدی که از جوش نیفتد. مربا را 15-12 دقیقه بجوشانید تا شربت آن دوباره قوام آید و سپس از روی حرارت بردارید.
  9. پس از سرد شدن، مربا را در ظرف درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید.
    تصویر

نکات ویژه

از هر عدد بالنگ به وزن 560-550 گرم، 20-15 عدد یا حدود 350 گرم گل به دست می آید.

پیشنهاد سرآشپز

به جای جوهر لیمو، از 2 قاشق سوپخوری آب بالنگ یا آب لیموترش استفاده کنید. می توانید پوست بالنگ را به شکل برگ قالب بزنید و مطابق دستور، مربا را درست کنید.در صورت دلخواه، گل های بالنگ را به مدت 2 ساعت در آب زلال آهک (1/2 پیمانه آهک و 3 لیتر آب) قرار دهید و پس از آن، به مدت 1 ساعت در آب معمولی نگه دارید و چند بار آب آن را عوض کرده و بالنگ ها را مطابق دستور بپزید. بدیهی است مربای بالنگ با آهک تردتر بوده و گلهای آن شکل برجسته تری خواهد داشت.

منبع : ساعدنیوز

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه ترین ها
پربیننده ترین ها
پر بحث ترین ها