ostovaar.ir

کد خبر : ۱۴۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۷ - 31 July 2020
بورانی نوعی خوراک ایرانی است که امروزه معمولاً با ماست و سبزی تهیه می شود و به صورت گرم یا سرد به عنوان غذای اصلی یا فرعی مصرف می‌شود.

طرز تهیه بورانی اسفناج

مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج

اسفناج300 گرم
ماست ترش، آب گرفته500گرم
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاه1/4 قاشق مربا خوری

مراحل تهیه بورانی اسفناج

  1. اسفناج را تمیز کرده، بشویید و در صافی بریزید.سپس در قابلمه ریخته و درب آن را بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا اسفناج آب انداخته و پخته شود.درب قابلمه را برداشته وحرارت را زیاد کنید تا آب اسفناج کشیده شود و از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود(در صورت امکان 5 دقیقه بخار پز کنید).
  2. اسفناج پخته را با چاقو یا ساطور خرد کنید.ماست، نمک وفلفل سیاه را اضافه کرده ومخلوط نمایید.
  3. بورانی را در ظرف کشیده ودر یخچال قرار دهید.

پیشنهاد سر آشپز

در صورت دلخواه، داخل بورانی اسفناج، 2 حبه سیر رنده شده اضافه کنید.می توانید 1 قاشق مربا خوری دارچین روی بورانی پاشیده وسرو کنید.

...........................................................................................................................................................................................................................

طرز تهیه بورانی لبو

مواد لازم برای تهیه بورانی لبو

چغندر پخته(لبو)2 عدد متوسط
ماست خامه ای500 گرم
نمکبه میزان لازم

مراحل تهیه بورانی لبو

  1. چغندر پخته را ریز خرد کنید و با ماست ونمک مخلوط کرده و سرو کنید.
  2. در صورت دلخواه، 1 حبه سیر را رنده کنید و داخل بورانی لبو بریزید. توجه داشته باشید، بورانی لبو را بلافاصله سرو کنید تا تغییر رنگ ندهد.

..........................................................................................................................................................................................................................

طرز تهیه بورانی کنگر(کنگر ماست)

مواد لازم برای تهیه بورانی کنگر(کنگر ماست)

کنگر1 کیلو گرم
روغن مایع3 قاشق سوپخوری
نمک1/2 قاشق مربا خوری
فلفل سیاه1/4 قاشق مربا خوری
ماست ترش، آب گرفته500 گرم
زعفران دم کرده1 قاشق مربا خوری

مراحل تهیه بورانی کنگر(کنگر ماست)

  1. تیغ های کنگر را با قیچی بگیرید، بشویید و پس از آبکش کردن، ریز خرد کنید.بعد با آب و کمی نمک در قابلمه متوسط روی حرارت ملایم به مدت 15-10 دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.
  2. داخل تابه، 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید و کنگر را 2-1 دقیقه تفت دهید(توجه داشته باشید کنگر ها را زیاد سرخ نکنید تا لطافت آنها از بین نرود و همچنین رنگ بورانی تیره نشود).
  3. کنگر را با نمک مخلوط کنید و بگذارید سرد شود. ماست را با کنگر مخلوط کنید و زعفران دم کرده را نیز روی ماست بدهید.

نکات ویژه

هنگام گرفتن تیغ های کنگر، آنها را داخل محلول آب و آبلیمو بریزید تا سیاه نشوند و سفید باقی بمانند.

پیشنهاد سر آشپز

به جای زعفران، می توانید از پودر گل محمدی و یا جعفری خرد شده برای تزیین استفاده کنید.

...........................................................................................................................................................................................................................

طرز تهیه بورانی بادنجان(هنگو ماست)

مواد لازم برای تهیه بورانیبادنجان(هنگو ماست)

بادنجان قلمی3-4 عدد
سیر، رنده شده4 حبه
ماست پرچرب، آب گرفته500 گرم
نمکبه میزان لازم
فلفل قرمز1/2 قاشق مربا خوری

مراحل تهیه بورانی بادنجان(هنگو ماست)

  1. فر را روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  2. بادنجان ها را شسته، خرد کنید و از قسمت وسط بادنجان چاک دهید(این کار از ترکیدن بادنجان جلوگیری می کند).کف فر یک سینی بگذارید و بادنجان ها را روی پنجره مشبک فر قرار دهید. پس از نیم ساعت که پوست آن خشک شد، از فر در آورید.
  3. بادنجان ها را روی تخته قرار داده و با چاقو پوست بکنید. هسته بادنجان ها را در آورده و گوشت آنها را ساطوری کنید وبگذارید سرد شود.سپس با سیر و ماست آب گرفته ونمک مخلوط کنید.
  4. بورانب بادنجان را در ظرفی کشیده و در یخچال قرار دهید.هنگام سرو، روی بورانی فلفل قرمز بپاشید.

پیشنهاد سر آشپز

در صورت دلخواه،2 قاشق سوپخوری نعنای ساییده شده اضافه کنید.

منبع : ساعدنیوز

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه ترین ها
پربیننده ترین ها
پر بحث ترین ها