ostovaar.ir

کد خبر : ۱۴۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۱ - 02 August 2020
دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار در سراسر جهان است و بچه ها هم عاشق ش هستند .

مواد لازم برای تهیه دونات

زمان آماده سازی این شیرینی 2 ساعت می باشد.

خمیر مایه1 قاشق سوپخوری
آب1/4 پیمانه
شیر3/4 پیمانه
شکر(1/4پیمانه)50گرم
نمک1/2 قاشق چایخوری
کره60 گرم کره نرم
آرد500گرم
تخم مرغ2 عدد
شکلات ذوب شده ،شکردانه درشتبه ميزان لازم
پودرقند و روغن سرخ كردنيبه ميزان لازم

مراحل آماده سازی دونات

  1. همه ي مواد رو اندازه مي گيريم ومي گذاريم مواد به دماي محيط برسند آرد رو الك مي كنيم كنارمي گذاريم. آب و شير ولرم باشند يك ق از شكر را درآب ولرم حل كرده مايه خمير رو روي آب پاشيده مخلوط ميكنيم روي ظرف درپوش گذاشته به مدت 10 دقيقه مي گذاريم تا مايه خمير پف كند.

    تصویر

  2. درظرف ديگري تخم مرغ ها، كره ي نرم شده، نمك، بقيه ي شكر و شير را مخلوط مي كنيم مايه خمير رو اضافه و مخلوط ميكنيم آرد را در سه مرحله به مواد اضافه ميكنيم ابتدا با قاشق مواد رو مخلوط مي كنيم بعد بقيه آرد رو اضافه كرده و خوب ورز مي دهيم تا خمير جمع بشه بعد خمير را روي سطح آرد پاشي شده خوب ورزمي دهيم تا خمير يك دست و براق شود.

    تصویر


  3. بعد خمير را در يك كاسه كه كمي چرب كرديم قرار ميدهيم روي ظرف را با سلفون مي پوشونيم به مدت يك ساعت تا 45 دقيقه استراحت مي دهيم تا حجم خمير دو برابر شود بعد از اين مدت با انگشت روي خمير فشار بديد اگر جاي انگشت درخمير فرو رفت و به آرامي پر شد خمير آماده است اگر جاي انگشت سريع پر نشد خمير احتياج به استراحت دارد خمير را روي ميز كار كه كمي آرد پاشيديم ورز بديد تا هواي داخل آن خارج شود نباید خمیر را چنگ بزنید باید با کف دست خمیر را ورز دهید تا يك دست شود.

    تصویر

  4. خمير را به تکه های ٤٠ تا ٥٠ گرمی تقسیم و سپس چونه کنید هر تکه را روی سطح کار با کف دست بچرخانید تا کاملا گرد شود سپس هر چانه خمیر را با دست فشار دهيد تا كمي تخت شوند در يک سینی کاغذ روغنی بیاندازید روی کاغذ را آرد الك كنيد خمیر تخت شده را در سيني بگذاريد و با یک کاتر گرد دیگر یک دایره کوچک از وسط خمیردرآورید این دايره هاي کوچک را با هم ورز دهید و دوناتهای دیگری درست کنید روی دونات ها را با پارچه تمیز و نم دار پوشش بديد یک ربع زمان بديد تا استراحت دوم انجام شود.

    تصویر

  5. دراین فاصله قابلمه کوچکی را تا نیمه با روغن پر كنید و با حرارت ملایم بگذاريد تا گرم شود بعد از يك ربع استراحت دوم كه تمام شد و روغن داغ شد یک عدد از دوناتها را با کفگیر با دقت از سینی بردارید و در روغن داغ بیاندازید و با یک قاشق از روغن داخل قابلمه روی دونات بریزید اين كار باعث پف كردن دونات ها ميشود دونات ها را هر چند دقیقه یکبار در روغن بچرخانید.
    تصویر
  6. تا هردو طرف به یک اندازه رنگ بگیرد و پف کند هر دونات حدود ٥ تا ٦ دقیقه زمان می برد تا قهوه ای طلایی شود به همين ترتيب همه ي دونات ها رو سرخ كنيد دونات ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه گذاشته تا کاملا خشک و بدون روغن اضافي شوند.

تصویر

نکاتی مهم در پخت دونات

  1. خمير رو خوب روي سطح كار ورز بديد اگر همزن قوي داريد بهتر هست خمير رو به مدت پنج دقيقه با سر خميرگير بزنيد مي تونيد تمام مواد دونات رو توي همزن بريزيد و به تدريج آرد رو اضافه كنيد.
  2. سعي كنيد از خمير مايه ي تازه استفاده كنيد و اگر خمير مايه عمل نكرد كار را ادامه نديد هميشه خمير مايه رو در فريزر نگهداري كنيد و به اندازه نياز از فريزر خارج كنيد.
  3. براي دونات از آرد نان فانتزي استفاده كنيد يا تركيب اين دو ولي نسبت آرد نان فانتزي بيشتر باشه اين آرد با آرد شيريني پزي فرق داره بعضي ازفروشگاه هاي بزرگ نان فانتزي آرد هم مي فروشن مثل نان سحردر تهران اين آرد رواز نان فانتزي محل هم ميتونيد تهيه كنيد.
  4. اگر آرد زياد تهيه كرديد بهتر هست در فريزر نگه داري كنيد من هميشه همين كار رو مي كنم.
  5. بهترين روش نگه داري دونات درفريزر هست ولي تازه و سريع مصرف بشه بهتر هست چون اگر زياد بمونه بيات ميشه
  6. مي تونيد بيشتر دونات درست كنيد در ظرف هاي مخصوص در فريزر نگه داري كنيد براي روزهايي كه بچه ها مدرسه ميرن به عنوان تغذيه يا ميان وعده استفاده كنيد.
  7. براي گرم كردن هم از فر يا ماكروويو استفاده كنيد.
  8. دونات نان كم شيريني هست كه براي اينكه شيرين بشه مي تونيد اون ها رو در پودر شكر يا شكر دانه درشت بغلطانيد يا با روكش شكلات كاور كنيد يا اينكه اون رو كرم دار درست كنيد.
  9. براي روكش با شكلات بايد شكلات تخته ايي رو بن ماري كنيد (روي بخارآب) و دونات ها رو كاور كنيد يا اينكه دونات ها رو توي شكلات بزنيد و با انواع ترافل هاي رنگي تزيين كنيد.
  10. اگر استراحت خمير كافي باشه خمير توي روغن خوب پف مي كنه و روي اون كاملا ترد و كرانچي ميشه و داخلش نرم وپفكي و بافتي شبيه كيك میشه.
  11. فقط وقتی که خمیرها را چانه می گیرید کاملا چانه ها را با گودی حاصل از انگشتان دست تان روي سطح آرد پاشی شده گرد کنید.
  12. هرچه چانه ها گردتر باشند شکل دونات ها یکنواخت تر و زیبا ترميشود.
  13. براي دونات شكري بايد شكر دانه درشت باشد و دونات ها ولرم رو به سرد براي پودرقند هم همين طور.
  14. در زمستان خمير ديرتر و در تابستان زودتر عمل ميكند.
  15. اگر چانه كردن خمير براتون سخته خمير رو روي سطح آرد پاشي باز كرده بعد كاتر دايره بزنيد وسط ان را با يك كاتركوچكتردر آورده و بعد سرخ كنيد.
  16. دونات ها رو بعد از سرخ كردن در يك آبكش فلزي يا توری سيمی بگذاريد تا از داغي اوليه بيفته و كمي هوا بخوره بعد روي دستمال آشپزخانه قرار داده تا روغن اضافي اون گرفته بشه.
  17. علت ترك خوردن دونات ها موقع سرخ كردن خوب استراحت نكردن خمير هست.
تصویر
تصویر

منبع :ساعدنیوز

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه ترین ها
پربیننده ترین ها
پر بحث ترین ها