ostovaar.ir

کد خبر : ۱۴۱۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۶ - 02 August 2020
شیرینی کرکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه اصفهان است که بیشتر از همه در آغاز فصل بهار تهیه میشود.ما شیرینی نخودچی، برنجی و ... را به عنوان شیرینی های عید نوروز میشناسیم. هر چند که این گزینه های معمول جای خودشان را دارند و خیلی هم خوشمزه هستند اما خوب گاهی نیاز به کمی تنوع هم داریم.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کرکی

این مقدار مواد برای 40 عدد کافی است.

آرد آرد نخودچی125 گرم
آرد برنج125 گرم
آرد گندم250 گرم
روغن جامد یا روغن قنادی225 گرم
پودر قند175 گرم
پودر هل1/2 قاشق چایخوری
تخم خرفه یا پودر پستهبرای تزئین

از ویژگی های اصلی شیرینی کرکی، این است که برای تهیه آن از مخلوط چند نوع آرد استفاده میشود. در اینجا ما یکی از بهترین دستورهای تهیه شیرینی کرکی عید نوروز را برای شما آماده کرده ایم که در آن از مخلوط آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم (یا آرد جوانه گندم) استفاده میشود. آرد جوانه گندم خواص زیادی دارد. البته در هر صورت این شیرینی طعم و خواص چند ماده مختلف را با هم ترکیب میکند.

مراحل آماده سازی و طبخ شیرینی کرکی

  1. ابتدا روغن جامد را با پودر قند الک شده داخل کاسه ای بریزید و با همزن برقی، روی دور تند، حدود پنج دقیقه بزنید تا کاملا مخلوط و کرم مانند شود.
  2. آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم را الک و با هم مخلوط کنید. پودر هل را اضافه سپس مخلوط آردها را که خوب مخلوط و الک کرده اید قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست بیاید. بسته به نوع آرد ها ممکن است چند قاشق از آرد اضافه بیاید پس یک باره آرد را اضافه نکنید. خمیر شیرینی کرکی را داخل کیسه بریزید و چهار ساعت استراحت بدهید.
    تصویر
  3. بعد از خمیر گلوله های اندازه فندق برداشته خوب گرد کنید و روی شیرینی را به وسیله سرماسورهگرد یا کاتر گرد کوچک شکل دار کنید. معمولا طرح زدن روی شیرینی کرکی به این صورت هست که چند بار دایره را روی شیرینی میزنند طوری که دایره ها هم دیگر را قطع کنند. و هر دایره از وسط دایره قبلی بگذرد. به این مرحله در شیرینی پزی به اصطلاح پر زدن گفته میشود.
    تصویر
  4. شیرینی ها را روی سینی فر پوشانده شده با کاغذ روغنی بچینید.بالاخره تخم خرفه یا پودر پسته را روی شیرینی کرکی بپاشید و آن را به دلخواه تزیین کنید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه به مدت ده تا پانزده دقیقه قرار دهید و بپزید. بعد از پخت صبر کنید شیرینی کرکی کاملا خنک شود سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و به ظرف در دار منتقل کنید.

    تصویر

    نکات مهم در تهیه شیرینی کرکی

  • اگر آرد شیرینی زیاد شد و موقع شکل دادن به خمیر به مشکل برخوردید میتوانید یکی دو قاشق روغن مایع به خمیر اضافه کنید تا از حالت پودری در بیاید.
  • آرد برنجرا میتوانید خودتان در منزل با برنج ایرانی خوش عطر تهیه کنید.
  • آرد برنج و آرد گندم را حتما از قبل با الک ریز، الک کنید.
  • خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد چون روغن از خمیر جدا شده و شیرینی خشک از آب در می آید.
  • برای تهیه همه شیرینی ها از ترازو استفاده کنید چون اندازه ها باید حتما دقیق باشد.
  • در دستور ها میتوانیدبه جای روغن جامد از کره استفاده کنید ولی نهایتا دو هفته میتوانید شیرینی را نگه دارید ولی با روغن جامد تا دو ماه میتوانید در ظرف دردار نگهداری کنید.
  • اگر خواستید شیرینی کاکائویی داشته باشید یکی دو قاشق پودر کاکائو بزنید و از آرد دستور کم کنید و اگر زعفرانی خواستید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.
  • برای تهیه شیرینی کرکی، نخودچی و برنجی حتما از آرد مرغوب و با کیفیت و تازه استفاده کنید.
منبع: ساعدنیوز

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه ترین ها
پربیننده ترین ها
پر بحث ترین ها